journaldugeek.com

French supplemental subscription

Moderators: EasyList Authors, Liste AR & FR Mods

mooms
New Member
New Member
Posts: 4
Joined: Thu Jun 07, 2018 9:47 pm
Reputation: 0

journaldugeek.com

Post by mooms » Sun Oct 14, 2018 12:45 pm

Example url:

Code: Select all

https://www.journaldugeek.com/2016/11/17/microsoft-vient-de-rejoindre-la-fondation-linux-quinze-ans-apres-avoir-qualifie-son-concurrent-de-cancer/
Seems Google ads are displayed even with EasyList+EasyPrivacy enabled because they use some obfuscating
Firefox 62.0.3, win7 x64, uBlockOrigin.

https://reho.st/self/efd1208441d648482b ... 3252fd.png

intense
Contributor
Contributor
Posts: 8345
Joined: Wed Mar 27, 2013 9:56 am
Reputation: 133

Post by intense » Sun Oct 14, 2018 12:57 pm

test

Code: Select all

journaldugeek.com##+js(set-constant.js, JSON.parse, noopFunc)
journaldugeek.com##.banner

sharminfr
New Member
New Member
Posts: 6
Joined: Sun Oct 14, 2018 5:38 pm
Reputation: 0

Post by sharminfr » Sun Oct 14, 2018 5:42 pm

Bonjour, je n’arrive pas à accéder au JournalduGeek avec Adblockplus. Je vois une page blanche et rien d’autre. Le site fonctionne quand je désactive ABP. Pouvez-vous svp régler le problème ? Le site marchait parfaitement hier. Merci à tous pour votre aide !

intense
Contributor
Contributor
Posts: 8345
Joined: Wed Mar 27, 2013 9:56 am
Reputation: 133

Post by intense » Sun Oct 14, 2018 5:46 pm

see above a ublock origin fix

sharminfr
New Member
New Member
Posts: 6
Joined: Sun Oct 14, 2018 5:38 pm
Reputation: 0

Post by sharminfr » Sun Oct 14, 2018 5:54 pm

hi i am using adp, i added this filter and it is still not working

sharminfr
New Member
New Member
Posts: 6
Joined: Sun Oct 14, 2018 5:38 pm
Reputation: 0

Post by sharminfr » Sun Oct 14, 2018 6:04 pm

I installed ublock and it is still not working, the page blank

Vivecloclo
New Member
New Member
Posts: 1
Joined: Sun Oct 14, 2018 6:19 pm
Reputation: 0

Post by Vivecloclo » Sun Oct 14, 2018 6:26 pm

Hey there, I can't access journaldugeek with both abp and ublock, site isn't rendering properly. Seems like it might be your rule bc website was working well yesterday and is without adblock

intense
Contributor
Contributor
Posts: 8345
Joined: Wed Mar 27, 2013 9:56 am
Reputation: 133

Post by intense » Sun Oct 14, 2018 6:41 pm

it seems to be wrong filter in Liste FR

intense
Contributor
Contributor
Posts: 8345
Joined: Wed Mar 27, 2013 9:56 am
Reputation: 133

Post by intense » Sun Oct 14, 2018 6:43 pm

yep, wrong filter @smed79

add

Code: Select all

||oby.journaldugeek.com^$badfilter

intense
Contributor
Contributor
Posts: 8345
Joined: Wed Mar 27, 2013 9:56 am
Reputation: 133

Post by intense » Sun Oct 14, 2018 6:44 pm

Use only uBo, disable / remove ABP

sharminfr
New Member
New Member
Posts: 6
Joined: Sun Oct 14, 2018 5:38 pm
Reputation: 0

Post by sharminfr » Sun Oct 14, 2018 6:46 pm

still broken for adp, i been using adp for 5 years. please fix

intense
Contributor
Contributor
Posts: 8345
Joined: Wed Mar 27, 2013 9:56 am
Reputation: 133

Post by intense » Sun Oct 14, 2018 6:57 pm

@sharminfr
unfortunately ABP cannot directly fight this kind of ads. They are working these months to implement a similar system with uBo, but for now ... you have to use uBo (stronger)

sharminfr
New Member
New Member
Posts: 6
Joined: Sun Oct 14, 2018 5:38 pm
Reputation: 0

Post by sharminfr » Sun Oct 14, 2018 7:02 pm

But you are breaking adp. https://image.ibb.co/hmyYTp/Screen-Shot ... -31-AM.png

Can you please allow me to access the website with adp. I been using it for 5 years and I don't like being forced to you another extension.

Urukrod9818
New Member
New Member
Posts: 4
Joined: Sun Oct 14, 2018 5:38 pm
Reputation: 0

Post by Urukrod9818 » Sun Oct 14, 2018 7:05 pm

Hello, JournalduGeek ne fonctionne pas pour moi sur Adblock Plus, j'ai une page vide. Ça marche quand j'enlève ADP. Possible de régler le problème svp ? Je n'ai pas Ublock, j'utilise que ADP. Merci !

intense
Contributor
Contributor
Posts: 8345
Joined: Wed Mar 27, 2013 9:56 am
Reputation: 133

Post by intense » Sun Oct 14, 2018 7:08 pm

yep, is broken due to a wrong filter in Liste FR

add in ABP

Code: Select all

@@||oby.journaldugeek.com

Urukrod9818
New Member
New Member
Posts: 4
Joined: Sun Oct 14, 2018 5:38 pm
Reputation: 0

Post by Urukrod9818 » Sun Oct 14, 2018 7:15 pm

Merci pour cette réponse rapide mais je ne comprends pas ce qu'il faut faire. Je ne suis pas technique. Le truc, c'est que le site fonctionnait bien hier et plus du tout aujourd'hui. Y'a moyen pour vous de régler ça ?

intense
Contributor
Contributor
Posts: 8345
Joined: Wed Mar 27, 2013 9:56 am
Reputation: 133

Post by intense » Sun Oct 14, 2018 7:27 pm


julienk
New Member
New Member
Posts: 1
Joined: Sun Oct 14, 2018 7:31 pm
Reputation: 0

Post by julienk » Sun Oct 14, 2018 7:35 pm

Bonjour a tous, J'ai le meme soucis, le site ne fonctionne plus pour moi, est-possible to regler le probleme sur Adblock plus? Je n'utilise par ublock. Merci!

sharminfr
New Member
New Member
Posts: 6
Joined: Sun Oct 14, 2018 5:38 pm
Reputation: 0

Post by sharminfr » Sun Oct 14, 2018 7:44 pm

i reinstalled abp, but the "wrong filter in Liste FR" that you pushed out did not work. I am still seeing a blank page on journaldugeek.com when adp is on.

intense
Contributor
Contributor
Posts: 8345
Joined: Wed Mar 27, 2013 9:56 am
Reputation: 133

Post by intense » Sun Oct 14, 2018 7:47 pm

again: for ABP add

Code: Select all

@@||oby.journaldugeek.com
how to add the filter see above the instructions link

brucey
New Member
New Member
Posts: 1
Joined: Sun Oct 14, 2018 8:47 pm
Reputation: 0

Post by brucey » Sun Oct 14, 2018 9:10 pm

I am having issue of accessing journaldugeek.com today. It's just blank page on my side. But if i uninstall adblock plus, things are fine.

However, I don't really want to uninstall adp, since it works well on the other sites. Can you fix this issue on journaldugeek for me, pls?

intense
Contributor
Contributor
Posts: 8345
Joined: Wed Mar 27, 2013 9:56 am
Reputation: 133

Post by intense » Sun Oct 14, 2018 9:12 pm

@brucey did you read the post above ? just add that filter in your custom filters.

User avatar
smed79
Liste AR Author
Liste AR Author
Posts: 14269
Joined: Sun Jan 17, 2010 4:00 am
Reputation: 158
Location: EasyList Forum

Post by smed79 » Sun Oct 14, 2018 9:47 pm

Urukrod9818 wrote:Merci pour cette réponse rapide mais je ne comprends pas ce qu'il faut faire.
Si vous ajouter le filtre ci-dessus, esque cela résolu le problème pour vous?

Code: Select all

@@||oby.journaldugeek.com
Voir ici comment ajouter manuellement des filtres sur Adblock Plus viewtopic.php?p=122212#p122212
•► Before posting, to find your answer fast, read Forum « RULES » and use « Search »
••► Don't post clickable links » use inline text bbcode notation « [ C ] » or « [ code ] »
•••► Use vgy.me, imgur.com or imgbb.com to upload your screenshots

Urukrod9818
New Member
New Member
Posts: 4
Joined: Sun Oct 14, 2018 5:38 pm
Reputation: 0

Post by Urukrod9818 » Mon Oct 15, 2018 12:36 am

Hello Smed79, merci pour ton aide. J'ai essayé de faire le changement mais je ne sais pas ce qui se passe, ça ne marche pas, toujours page blanche. Pour info, mon ABP fonctionne sans problème sur les autres sites, je suis juste en galère sur le Journal du Geek.

Hello Smed79, thank you for your help. I tried to make the change but I do not know what happens, it does not work, always blank page. FYI, my ABP works without problems on other sites, I'm just in trouble on the Journal du Geek.

User avatar
smed79
Liste AR Author
Liste AR Author
Posts: 14269
Joined: Sun Jan 17, 2010 4:00 am
Reputation: 158
Location: EasyList Forum

Post by smed79 » Mon Oct 15, 2018 12:52 am

Tester avec la version portable de firefox ou chrome https://portableapps.com/apps/internet
•► Before posting, to find your answer fast, read Forum « RULES » and use « Search »
••► Don't post clickable links » use inline text bbcode notation « [ C ] » or « [ code ] »
•••► Use vgy.me, imgur.com or imgbb.com to upload your screenshots

Urukrod9818
New Member
New Member
Posts: 4
Joined: Sun Oct 14, 2018 5:38 pm
Reputation: 0

Post by Urukrod9818 » Mon Oct 15, 2018 3:46 am

Merci mais j'utilise juste Chrome avec ADP et ça ne marche toujours pas. Je fais le test directement.

lnf12
New Member
New Member
Posts: 1
Joined: Mon Oct 15, 2018 12:41 pm
Reputation: 0

Post by lnf12 » Mon Oct 15, 2018 12:51 pm

je ne peux plus non plus acceder au site avec mon ad blocker depuis que le mauvais filtre a ete ajoute.
Pouvez-vous retirer ce filtre pour que chaque utilisateur n'ai pas ce probleme ?

Noruas
New Member
New Member
Posts: 8
Joined: Sat Aug 06, 2016 12:49 pm
Reputation: 1

Post by Noruas » Wed Oct 17, 2018 11:43 am

ublock origin + Easylist sous Firefox, VIvaldi et Chrome, aucun soucis....
cherchez plutôt du côté d'ABP...

intense
Contributor
Contributor
Posts: 8345
Joined: Wed Mar 27, 2013 9:56 am
Reputation: 133

Post by intense » Wed Oct 17, 2018 12:25 pm

For some unknown reason @smed79 doesn't want to remove:
||oby.journaldugeek.com^

User avatar
smed79
Liste AR Author
Liste AR Author
Posts: 14269
Joined: Sun Jan 17, 2010 4:00 am
Reputation: 158
Location: EasyList Forum

Post by smed79 » Wed Oct 17, 2018 6:38 pm

intense wrote:
Wed Oct 17, 2018 12:25 pm
For some unknown reason @smed79 doesn't want to remove:
||oby.journaldugeek.com^
1. Liste FR, does not fix self-breakage viewtopic.php?f=91&t=2837
==>>
FR - Aucune exception ne sera ajoutée pour les sites cassent volontairement leur mise en page, lorsqu'ils détectent la présence d'un adblock.
EN - No exception will be added for sites intentionally break their layout, when they detect the presence of an adblock.
2. The user say here #p142230 that the filter your suggested here #p142211 does not work.
==>>
FR - J'ai essayé de faire le changement mais je ne sais pas ce qui se passe, ça ne marche pas
EN - I tried to make the change but I do not know what's going on, it does not work
3. Are you sure that you still see ads if you disable the filter that you have added here #p142182 (set-constant.js, JSON.parse, noopFunc) ?
•► Before posting, to find your answer fast, read Forum « RULES » and use « Search »
••► Don't post clickable links » use inline text bbcode notation « [ C ] » or « [ code ] »
•••► Use vgy.me, imgur.com or imgbb.com to upload your screenshots

Post Reply