inspectrumapp.com

This is where you should report issues arising from the subscription filters.

Moderator: EasyList authors

Post Reply
mms
New Member
New Member
Posts: 5
Joined: Sat Aug 12, 2017 8:27 pm
Reputation: 0

inspectrumapp.com

Post by mms » Sat Aug 12, 2017 8:33 pm

Hi,
Im running Ad Block and for some reason requests to my site (login through chrome extension) is being blocked by easylist filter list. the url is https://inspectrumapp.com/verified/
can you tell me what the reason is or can you change it?

thanks.

intense
Contributor
Contributor
Posts: 6658
Joined: Wed Mar 27, 2013 9:56 am
Reputation: 73

Post by intense » Sat Aug 12, 2017 8:42 pm

Provide all the steps to reproduce your issue

What "chrome extension" ?

mms
New Member
New Member
Posts: 5
Joined: Sat Aug 12, 2017 8:27 pm
Reputation: 0

Post by mms » Sun Aug 13, 2017 9:32 am

Hi, Its a chrome extension Im developing (its not in the store yet) which sends a cross origin request to my website to verify that the user is logged in. so on any website i try it for example :

1. go to

Code: Select all

https://stackoverflow.com/questions/5822256/error-web-console-uncaught-typeerror-cannot-call-method-getitem-of-null-at-h
2. click on the extension which sends an ajax request to my site, then i see the following error:
GET https://inspectrumapp.com/verified/ net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENT
3. Under the Sources panel i can see the error :
Failed to load resource: net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENT
for this block of code:
try {
// Do send the request (this may raise an exception)
xhr.send( options.hasContent && options.data || null );
}
can you whitelist the site ? when I turn off the filter it works.

intense
Contributor
Contributor
Posts: 6658
Joined: Wed Mar 27, 2013 9:56 am
Reputation: 73

Post by intense » Sun Aug 13, 2017 9:41 am

You should check the logger of your adblocker (ABP ? uBo ?) and see what's blocked / what filters are triggered.

Alternatively, you could provide your unpacked extension (this way the easylist authors could test your issue - without testing themselves no filter will be added to the official lists)

mms
New Member
New Member
Posts: 5
Joined: Sat Aug 12, 2017 8:27 pm
Reputation: 0

Post by mms » Thu Aug 24, 2017 2:56 pm

Hi,

Steps to reproduce:
1. Adblock extension (offered by getadblock.com) installed on Chrome
https://chrome.google.com/webstore/deta ... kkbiglidom

2. Download my extension:
https://chrome.google.com/webstore/deta ... kccmphkapd
3. Go to any website, for example -
https://stackoverflow.com/questions/185 ... -angularjs
4. Click on the extension - then you will see the request is being blocked.

the problem originates from easy list filter:
1. Go to Ad block settings (AD block -> Options -> Filter Lists -> uncheck Easy List)
2. Go back to the wesbite, the request is being sent.

intense
Contributor
Contributor
Posts: 6658
Joined: Wed Mar 27, 2013 9:56 am
Reputation: 73

Post by intense » Thu Aug 24, 2017 3:28 pm

yep, needing:
@@||inspectrumapp.com/verified/*$xmlhttprequest

"wrong" easylist filter:
/\:\/\/[a-z0-9]{5,}\.com\/[A-Za-z0-9]{3,}\/$/$script,stylesheet,third-party,xmlhttprequest

mms
New Member
New Member
Posts: 5
Joined: Sat Aug 12, 2017 8:27 pm
Reputation: 0

Post by mms » Thu Aug 24, 2017 3:38 pm

ok, so can you change it?

intense
Contributor
Contributor
Posts: 6658
Joined: Wed Mar 27, 2013 9:56 am
Reputation: 73

Post by intense » Thu Aug 24, 2017 3:40 pm

Only the easylist authors can do it (I already contacted an author..)

intense
Contributor
Contributor
Posts: 6658
Joined: Wed Mar 27, 2013 9:56 am
Reputation: 73

Post by intense » Thu Aug 24, 2017 4:35 pm

it seems the wrong filter was already removed

update easylist in your adblocker and test again

mms
New Member
New Member
Posts: 5
Joined: Sat Aug 12, 2017 8:27 pm
Reputation: 0

Post by mms » Sun Aug 27, 2017 8:41 am

hi, i updated the filter list and its still blocking

intense
Contributor
Contributor
Posts: 6658
Joined: Wed Mar 27, 2013 9:56 am
Reputation: 73

Post by intense » Mon Aug 28, 2017 8:20 am

Right: the easylist author @fanboy has been notified.

If nobody will care to fix this issue, well, you could think to change (rename) that xmlhttprequest request.

intense
Contributor
Contributor
Posts: 6658
Joined: Wed Mar 27, 2013 9:56 am
Reputation: 73

Post by intense » Mon Aug 28, 2017 6:33 pm


Post Reply