speedtest.net

Here you should report unblocked ads, trackers, social media items, annoyances or leftovers from blocked content.

Moderator: EasyList authors

ambiance
Senior Member
Senior Member
Posts: 86
Joined: Mon Jan 27, 2014 12:47 am
Reputation: 0

speedtest.net

Post by ambiance » Thu Apr 23, 2015 1:46 am

http://i.imgur.com/6SCz1bO.png

An ugly, new ad that adds an unnecessary few seconds of loading to the website. Blocking ||rateaccept.net^ seems to get rid of it.

Also, perhaps these could be added to the annoyance list?

Code: Select all

speedtest.net##.ad-vertical-container.ad-vertical-stacked.no-shadow
(Promotions to the right)

Code: Select all

speedtest.net##.btn-aos
(Advertise on...)

ambiance
Senior Member
Senior Member
Posts: 86
Joined: Mon Jan 27, 2014 12:47 am
Reputation: 0

Post by ambiance » Sun Apr 26, 2015 8:31 pm

This went away (I don't know if a filter was added or unrelated), but is now back.

Khrin
EasyList Author
EasyList Author
Posts: 3394
Joined: Fri Mar 26, 2010 8:50 pm
Reputation: 12

Post by Khrin » Mon Apr 27, 2015 11:56 pm

ambiance wrote:Also, perhaps these could be added to the annoyance list?

Code: Select all

speedtest.net##.ad-vertical-container.ad-vertical-stacked.no-shadow
(Promotions to the right)

Code: Select all

speedtest.net##.btn-aos
(Advertise on...)
Blocking these would cause false positives here,, that's why are currently allowed by Easylist.

I checked now speedtest.net and I can't see anything from the domain you've referenced, if you see these again can you create a issue report and publish the link here?

ambiance
Senior Member
Senior Member
Posts: 86
Joined: Mon Jan 27, 2014 12:47 am
Reputation: 0

Post by ambiance » Tue Apr 28, 2015 12:22 am

Will do.

Ranjelin
Guest

Post by Ranjelin » Thu May 14, 2015 7:50 pm

BestBuy banner ad getting through.
Image

User avatar
fanboy
EasyList Author
EasyList Author
Posts: 9662
Joined: Wed Sep 05, 2007 8:17 pm
Reputation: 16

Post by fanboy » Sun May 17, 2015 12:20 am

Please test using Adblock Plus

User avatar
terrorist96
Postaholic
Postaholic
Posts: 464
Joined: Mon May 11, 2015 2:24 pm
Reputation: 0

Post by terrorist96 » Sun May 17, 2015 5:01 am

uBlock Origin extension;
Chrome 64 bit;
Subscription Lists: Default.

User avatar
fanboy
EasyList Author
EasyList Author
Posts: 9662
Joined: Wed Sep 05, 2007 8:17 pm
Reputation: 16

Post by fanboy » Sun May 17, 2015 8:37 am

Adblock plus report please.

User avatar
terrorist96
Postaholic
Postaholic
Posts: 464
Joined: Mon May 11, 2015 2:24 pm
Reputation: 0

Post by terrorist96 » Sun May 17, 2015 7:27 pm

fanboy wrote:Adblock plus report please.
https://reports.adblockplus.org/19ec2f9 ... 57828b7183
uBlock Origin extension;
Chrome 64 bit;
Subscription Lists: Default.

snodemon540
Guest

Post by snodemon540 » Tue May 19, 2015 3:05 am

I am seeing the same best buy ad appearing at http://www.speedtest.net/

User avatar
fanboy
EasyList Author
EasyList Author
Posts: 9662
Joined: Wed Sep 05, 2007 8:17 pm
Reputation: 16

Post by fanboy » Tue May 19, 2015 11:21 am

Seems very malware-ish, it seems to be intercepting the script file names/domains (going by the report).

The only reference if I got to "rateaccept.net" http://forum.hosts-file.net/viewtopic.p ... &start=110

Just a general question, but you guys aren't infected with something causing this?

Turk
Guest

Post by Turk » Tue May 19, 2015 3:44 pm

I have had the same ads appearing all over speedtest.net since the last few days on a presumably clean computer. Blocking rateaccept.net blocks the ads, although I don't intend to use speedtest.net anymore.

aphixe
New Member
New Member
Posts: 1
Joined: Wed May 20, 2015 5:12 am
Reputation: 0

Post by aphixe » Wed May 20, 2015 5:17 am

Same here with the bestbuy ad

xyn19
New Member
New Member
Posts: 4
Joined: Sun Apr 01, 2012 9:25 pm
Reputation: 0

Post by xyn19 » Wed May 20, 2015 7:02 pm

Confirmed, please update list ASAP! <3

User avatar
terrorist96
Postaholic
Postaholic
Posts: 464
Joined: Mon May 11, 2015 2:24 pm
Reputation: 0

Post by terrorist96 » Thu May 21, 2015 7:22 am

fanboy wrote:Seems very malware-ish, it seems to be intercepting the script file names/domains (going by the report).

The only reference if I got to "rateaccept.net" http://forum.hosts-file.net/viewtopic.p ... &start=110

Just a general question, but you guys aren't infected with something causing this?
No, I highly doubt I'm infected. I still see the bestbuy ad though. Is there anything more I can do to help you solve the problem?
uBlock Origin extension;
Chrome 64 bit;
Subscription Lists: Default.

intense
Contributor
Contributor
Posts: 6194
Joined: Wed Mar 27, 2013 9:56 am
Reputation: 60

Post by intense » Thu May 21, 2015 10:30 am

you could save the page (right click, save as ...) ==> you'll get a html page + a folder. Zip them all and upload on some server (dropbox, g drive etc). Then pm me with the link or post it here.

intense
Contributor
Contributor
Posts: 6194
Joined: Wed Mar 27, 2013 9:56 am
Reputation: 60

Post by intense » Thu May 21, 2015 12:16 pm

I see rateaccept.net/www.googletagservices.com/tag/js/gpt.js when I use a us vpn

Even the html src is different when the access is by vpn:

Code: Select all

if (checkState()) {
var googletag = googletag || {};
googletag.cmd = googletag.cmd || [];
(function() {
var gads = document.createElement('script');
gads.async = true;
gads.type = 'text/javascript';
var useSSL = 'https:' == document.location.protocol;
gads.src = (useSSL ? 'https:' : 'http:') + '//www.googletagservices.com/tag/js/gpt.js';
var node = document.getElementsByTagName('script')[0];
node.parentNode.insertBefore(gads, node);
})();
} else {
var googletag = googletag || {};
googletag.cmd = googletag.cmd || [];
(function() {
var gads = document.createElement('script');
gads.async = true;
gads.type = 'text/javascript';
var useSSL = 'https:' == document.location.protocol;
gads.src = (useSSL ? 'https:' : 'http:') + '//rateaccept.net/www.googletagservices.com/tag/js/gpt.js';
var node = document.getElementsByTagName('script')[0];
node.parentNode.insertBefore(gads, node);
})();
and with direct access:

Code: Select all

function checkState() { try { return typeof adsOoklaComReachable !== "undefined"; } catch (e) { return false; }} 
var googletag = googletag || {};
googletag.cmd = googletag.cmd || [];
(function() {
var gads = document.createElement('script');
gads.async = true;
gads.type = 'text/javascript';
var useSSL = 'https:' == document.location.protocol;
gads.src = (useSSL ? 'https:' : 'http:') + '//www.googletagservices.com/tag/js/gpt.js';
var node = document.getElementsByTagName('script')[0];
node.parentNode.insertBefore(gads, node);
})();
in the second rateaccept isnt anymore in the checkstate function

User avatar
terrorist96
Postaholic
Postaholic
Posts: 464
Joined: Mon May 11, 2015 2:24 pm
Reputation: 0

Post by terrorist96 » Fri May 22, 2015 5:48 am

intense wrote:you could save the page (right click, save as ...) ==> you'll get a html page + a folder. Zip them all and upload on some server (dropbox, g drive etc). Then pm me with the link or post it here.
One was showing what I reported here: https://adblockplus.org/forum/viewtopic ... 48#p124748
One was showing McAffee ad.
http://www.mediafire.com/download/ezkj7 ... nfo/ST.rar
http://www.mediafire.com/download/66gex ... er_(2).rar
uBlock Origin extension;
Chrome 64 bit;
Subscription Lists: Default.

intense
Contributor
Contributor
Posts: 6194
Joined: Wed Mar 27, 2013 9:56 am
Reputation: 60

Post by intense » Fri May 22, 2015 6:35 am

for both uploaded pages I can't see the whole page, but rateaccept is present (like in my test but I can't see the ads)

if adding
||rateaccept.net^$script,domain=speedtest.net

the ads are gone, well the filter should be added to the main list

User avatar
terrorist96
Postaholic
Postaholic
Posts: 464
Joined: Mon May 11, 2015 2:24 pm
Reputation: 0

Post by terrorist96 » Fri May 22, 2015 6:54 am

intense wrote:for both uploaded pages I can't see the whole page, but rateaccept is present (like in my test but I can't see the ads)

if adding
||rateaccept.net^$script,domain=speedtest.net

the ads are gone, well the filter should be added to the main list
This works, thanks! The page loads everything fine - and you can successfully run a speedtest - but the browser continuously shows as 'loading' with that filter. (I use Chrome).
uBlock Origin extension;
Chrome 64 bit;
Subscription Lists: Default.

intense
Contributor
Contributor
Posts: 6194
Joined: Wed Mar 27, 2013 9:56 am
Reputation: 60

Post by intense » Fri May 22, 2015 7:02 am

I managed to reproduce the mcafee ad right now (again only using an us tunnel / vpn) and definitely is rateaccept. Adding the filter above it's all ok for me and I get no continuously 'loading'

User avatar
terrorist96
Postaholic
Postaholic
Posts: 464
Joined: Mon May 11, 2015 2:24 pm
Reputation: 0

Post by terrorist96 » Fri May 22, 2015 7:05 am

intense wrote:I managed to reproduce the mcafee ad right now (again only using an us tunnel / vpn) and definitely is rateaccept. Adding the filter above it's all ok for me and I get no continuously 'loading'
Are you on FF?
uBlock Origin extension;
Chrome 64 bit;
Subscription Lists: Default.

intense
Contributor
Contributor
Posts: 6194
Joined: Wed Mar 27, 2013 9:56 am
Reputation: 60

Post by intense » Fri May 22, 2015 7:17 am

No, chrome. Eventually disable - if any - the other extensions and test again.

User avatar
terrorist96
Postaholic
Postaholic
Posts: 464
Joined: Mon May 11, 2015 2:24 pm
Reputation: 0

Post by terrorist96 » Fri May 22, 2015 7:20 am

intense wrote:No, chrome. Eventually disable - if any - the other extensions and test again.
I have a separate profile with pure default settings plus ABP with my filter lists. Doesn't stop loading still.
uBlock Origin extension;
Chrome 64 bit;
Subscription Lists: Default.

ambiance
Senior Member
Senior Member
Posts: 86
Joined: Mon Jan 27, 2014 12:47 am
Reputation: 0

Post by ambiance » Sat May 23, 2015 6:59 pm

Image

The ad is back again. ||rateaccept.net^ until something better comes along.

intense
Contributor
Contributor
Posts: 6194
Joined: Wed Mar 27, 2013 9:56 am
Reputation: 60

Post by intense » Sat May 23, 2015 7:07 pm

||rateaccept.net^ still working here

Khrin
EasyList Author
EasyList Author
Posts: 3394
Joined: Fri Mar 26, 2010 8:50 pm
Reputation: 12

Post by Khrin » Sat May 23, 2015 7:18 pm


ambiance
Senior Member
Senior Member
Posts: 86
Joined: Mon Jan 27, 2014 12:47 am
Reputation: 0

Post by ambiance » Sun May 24, 2015 2:54 am

Nice one!

User avatar
terrorist96
Postaholic
Postaholic
Posts: 464
Joined: Mon May 11, 2015 2:24 pm
Reputation: 0

Post by terrorist96 » Mon May 25, 2015 6:52 pm

Works for me, but I am also getting the infinite loading. The bottom of Chrome is saying 'waiting for tiles.cdnst.net...'
uBlock Origin extension;
Chrome 64 bit;
Subscription Lists: Default.

ambiance
Senior Member
Senior Member
Posts: 86
Joined: Mon Jan 27, 2014 12:47 am
Reputation: 0

Post by ambiance » Thu May 28, 2015 7:24 pm

It's baccccck! Time to play ad domain whack a mole!

Code: Select all

||tightexact.net^$third-party

Post Reply